espa banner

Ποια υλικά στα κοσμήματα δεν προκαλούν αλλεργίες

Ποια υλικά στα κοσμήματα δεν προκαλούν αλλεργίες

Εάν φοράτε σκουλαρίκια κάθε μέρα αλλά προκαλούν ερεθισμό ή φαγούρα στο δέρμα, θέλετε να μάθετε για υποαλλεργικές εναλλακτικές λύσεις, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να τα φοράτε χωρίς να ανησυχείτε για την ενόχλησή τους.

Και είναι ότι, αν και δεν είναι γνωστά πολλά για αυτήν την αλλεργία, γνωρίζουμε ποια υλικά προκαλούν αυτή την αντίδραση και ποια την αποφεύγουν.

Τι είναι ένα υποαλλεργικό υλικό;

Το υποαλλεργικό αναφέρεται στην ικανότητα να μειώνεται ή να έχει μικρότερη από την κανονική πιθανότητα πρόκλησης αλλεργικής αντίδρασης ή συμπτώματος. Στον τομέα του κοσμήματος αυτό επιτυγχάνεται με την αποφυγή ορισμένων τοξικών μετάλλων στη σύνθεσή του, όπως το νικέλιο, και με τη χρήση υλικών χαμηλής αλλεργικής ικανότητας.

Υποαλλεργικά υλικά σε κοσμήματα

Όπως έχουμε αναφέρει, τα κοσμήματα που είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση σε επαφή με το δέρμα είναι αυτά που είναι κατασκευασμένα από υποαλλεργικά υλικά, τα πιο συχνά είναι:

Χρυσός

Ο χρυσός είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα υλικά για την αποφυγή αλλεργικών αντιδράσεων. Όντας όμως μαλακό μέταλλο, συνδυάζεται με άλλα μέταλλα, μερικά από αυτά δυνητικά αλλεργιογόνα, όπως ο ψευδάργυρος, το κάδμιο, ο χαλκός ή ακόμα και το νικέλιο. Ο συνδυασμός με αυτά τα μέταλλα είναι που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία. Στην περίπτωση του λευκού χρυσού, μέχρι πρόσφατα, το νικέλιο ήταν σχεδόν πάντα παρόν. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή αντικαθίσταται από παλλάδιο.

Ασήμι

Τα ασημένια κοσμήματα είναι μια ασφαλής επιλογή για τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς συνήθως είναι κατασκευασμένα από ασήμι και χαλκό, αλλά να έχετε κατά νου ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να είναι αλλεργικοί σε αυτά τα δύο υλικά.

Τιτάνιο

Το τιτάνιο είναι μια καλή επιλογή για τους πάσχοντες από αλλεργίες, που ξεχωρίζει ως πολύ ισχυρό μέταλλο και χρησιμοποιείται συνήθως σε μόνιμα ιατρικά εμφυτεύματα, αντικαθιστώντας τον χειρουργικό χάλυβα.

Ανοξείδωτο ατσάλι

Πολύ δημοφιλής στον χειρισμό τροφίμων, ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι μια άλλη εναλλακτική λύση λόγω της αντοχής του στη διάβρωση και τους λεκέδες, καθώς και της ευκολίας αποστείρωσης. Αποτελείται από μια ποικιλία μετάλλων.

Χειρουργικό ατσάλι

Αυτό το μέταλλο συνιστάται για εκείνους τους ανθρώπους που έχουν ευαισθησία στο ασήμι και τον χρυσό.

Όπως δηλώνει και το όνομά του, είναι το υλικό με το οποίο κατασκευάζονται τα υλικά για τις χειρουργικές επεμβάσεις. Ο χειρουργικός χάλυβας κατασκευάζεται γενικά από μία από τις δύο κύριες μορφές ανοξείδωτου χάλυβα, τον φερριτικό χάλυβα. Ως εκ τούτου, ο χειρουργικός χάλυβας ξεχωρίζει επίσης για την αντοχή, την αντοχή και την ικανότητά του να καθαρίζεται.

Ποια υλικά σε κοσμήματα προκαλούν αλλεργίες

Το νικέλιο δεν είναι η μόνη αιτία δερματικών αντιδράσεων. Άλλα μέταλλα που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες είναι:

Χαλκός
Μπρούντζος
Κάδμιο
Χρώμιο

Αν και το ασήμι και ο χρυσός δεν είναι αλλεργιογόνα από μόνα τους, συνδυάζονται με άλλα υλικά για να αλλοιώσουν τη σκληρότητα, την αντοχή και το χρώμα τους, καθώς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κοσμήματα στην καθαρή τους κατάσταση. Είναι αυτό το κράμα που μπορεί να προκαλέσει αλλεργικά συμπτώματα.

Υποαλλεργικό ατσάλι από την Steel Pharma.

Ακολουθώντας τις συστάσεις των αλλεργιολόγων, στη Steel Pharma παράγουμε κοσμήματα από υποαλλεργικό ατσάλι για τη μείωση των δερματικών αντιδράσεων. Χωρίς να θυσιάζουμε την αισθητική, συνδυάζουμε αυτό το ατσάλι με κρύσταλλα Swarovski® για να εγγυηθούμε τόσο την ομορφιά όσο και την ευεξία.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα των υποαλλεργικών σκουλαρίκια και μενταγιόν μας ξεχωρίζουν τα εξής:

Κατασκευασμένο από ανοξείδωτο και αναλλοίωτο υλικό.
Τονικότητα και φωτεινότητα που διατηρούνται στο πέρασμα του χρόνου.
Υλικό κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Πλεονεκτήματα των υποαλλεργικών κοσμημάτων
Κατασκευάζουμε με βάση τον υποαλλεργικό χάλυβα, επιλέγουμε αυτόν τον χάλυβα για κοσμήματα λόγω του χαρακτηριστικού του ότι δεν προκαλεί αλλεργίες σε άτομα.

Υποαλλεργικό είναι το χαρακτηριστικό που δίνεται από οποιοδήποτε υλικό που δεν βοηθά στη μείωση του κινδύνου πρόκλησης αλλεργικού συμπτώματος ή στάσης στο προϊόν που αγοράσατε.

Επί του παρόντος, κατασκευάζονται πολλά είδη που μπορεί να μην προκαλούν αλλεργίες, καθώς ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού υποφέρει από ασθματικά ή αλλεργικά προβλήματα.

Αυτό το υλικό έχει διευκολύνει πολλά άτομα να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής εκτός από την αποφυγή προβλημάτων υγείας που προκαλούνται από αλλεργίες, καθώς τα υλικά που δημιουργήθηκαν πριν δεν περιείχαν υποαλλεργικές τεχνολογικές ουσίες.

Η εύρεση υλικών που είναι ικανά να αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου και στις διαφορετικές κλιματικές συνθήκες ήταν μια μεγάλη πρόκληση για τον άνθρωπο.

Ο χειρουργικός χάλυβας χρησιμοποιείται περισσότερο στα κοσμήματα, η χρήση του έχει πολλά πλεονεκτήματα, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο σε σκουλαρίκια που παραμένουν σε στενή επαφή με το χόριο.

1. Αυτό το υλικό δεν σκουριάζει, δεν σκουραίνει με τον καιρό και δεν χάνει χρώμα ή γυαλάδα.

2. Αντιαλλεργικό, αυτή η αναλογία νικελίου είναι υπολειμματική, επομένως σπάνια προκαλεί αλλεργίες.

3. Δεν απαιτεί συντήρηση.

4. Είναι σκληρό υλικό, 1000 φορές σκληρότερο από την πλατίνα και δεν παραμορφώνεται.

5. Παρόμοιο σε όψη με την πλατίνα και τον λευκό χρυσό, ικανό να συνδυαστεί με κάθε είδους υλικά, τόσο πέτρες όσο και
ξύλο ελεφαντόδοντου ή κοκάλι.

6. Παρά τη σκληρότητά του, είναι δυνατή η πραγματοποίηση εγγραφών για την εξατομίκευση των εξαρτημάτων.

Smart Pharmacist
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart